Scrisoarea pe care Bogdan Olteanu si Nicolae Vacaroiu i-au adresat-o presedintelui PE, Hans-Gert Poettering, nu va fi discutata, miercuri, de Parlament, acceptindu-se propunerea PD-L de scoatere a ei de pe ordinea de zi. Presedintii celor doua camere intentionau sa-i trimita o scrisoare lui Poettering prin care sa-i ceara un punct de vedere asupra raportului Comisiei Europene si, mai ales, asupra criticilor aduse acolo legislativului roman.
Propunerea de eliminare pe de ordinea de zi a scrisorii adresate de Bogdan Olteanu si Nicolae Vacaroiu presedintelui PE a venit din partea PD-L si, in final, a fost acceptata de Birourile permanente. Nu acelasi lucru s-a intimplat cu propunerea PSD de modificare a scrisorii.
Daca scrisoarea ar fi ajuns in aceasta forma la PE, Romania ar fi fost privita ca un stat "provincial" care protesteaza "tifnos", a declarat liderul deputatilor democrat-liberali, Cristian Radulescu.
"Noi consideram ca nu acesta este modul in care sa se desfasoare relatiile dintre Romania si UE, consideram acest demers pagubos, care nu foloseste in niciun fel Parlamentului Romaniei si, cu atit mai putin, Romaniei", a precizat Cristian Radulescu.
Bogdan Olteanu si Nicolae Vacaroiu intentionau sa-i adreseze lui Poettering o scrisoare in care reprosau ultimul raport pe justitie al Comisiei Europene, criticile aduse Parlamentului pentru blocarea dosarelor ministrilor anchetati de procurori. Scrisoarea pe care Bogdan Olteanu si Nicolae Vacaroiu i-au adresat-o presedintelui PE, Hans-Gert Poettering, nu va fi discutata, miercuri, de Parlament, acceptindu-se propunerea PD-L de scoatere a ei de pe ordinea de zi. Presedintii celor doua camere intentionau sa-i trimita o scrisoare lui Poettering prin care sa-i ceara un punct de vedere asupra raportului Comisiei Europene si, mai ales, asupra criticilor aduse acolo legislativul