Spre deosebire de poliţele pentru bunuri, unde suma asigurată nu poate depăşi valoarea obiectului respectiv, asigurările de viaţă pot fi încheiate pentru o sumă oricåt de mare. Valoarea optimă a acesteia ţine cont şi de datorii. Credit ipotecar, credit de nevoi personale, card de credit. În total, datorii de 50.000 de de euro, acompaniate de rate lunare de circa 400 de euro. Bonus: facturile lunare. Cei care au o astfel de obligaţii şi rămån cåteva luni fără
Spre deosebire de poliţele pentru bunuri, unde suma asigurată nu poate depăşi valoarea obiectului respectiv, asigurările de viaţă pot fi încheiate pentru o sumă oricåt de mare. Valoarea optimă a acesteia ţine cont şi de datorii.
Credit ipotecar, credit de nevoi personale, card de credit. În total, datorii de 50.000 de de euro, acompaniate de rate lunare de circa 400 de euro. Bonus: facturile lunare. Cei care au o astfel de obligaţii şi rămån cåteva luni fără venituri sau numai cu cele trecute pe cartea de muncă vor avea bugetul destabilizat pentru o lungă perioadă de timp. Economiile le pot veni în ajutor, dar şi asigurările de viaţă. Acestea pot aduce despăgubiri în cazul îmbolnăvirilor sau deceselor, sume care pun la adăpost asiguratul şi familia acestuia.
Încheierea unei asigurări creşte însă şi ea cheltuielile lunare. De exemplu, o poliţă care acoperă suma de 50.000 de euro în caz de deces sau invaliditate permanentă totală costă circa 20 de euro pe lună. Poliţele pot fi mult mai extinse din punctul de vedere al evenimentelor asigurate şi pot îmbina protecţia cu economisirea. Dar, cu cåt umbrela protecţiei acestora este mai largă, şi primele plătite sunt mai mari.
Cåt de mare ar trebui să fie acoperirea unei asigurări de viaţă? Potrivit directorului general al Aviva, Shah Rouf, o metodă de calcul simplă este determinarea cheltuielilor lunare ale familiei în perioada necesară pentru