Ministrul muncii Paul Pacuraru este al treilea demnitar suspendat din functie de presedintele Traian Basescu. Inaintea sa fusesera suspendati ministrul comunicatiiilor Zsolt Nagy (UDMR) si ministrul apararii Teodor Atanasiu (PNL). Aflat in atentia procurorilor, Pacuraru invoca o instrumentare politica a dosarului sau (este acuzat de procurori ca ar fi intervenit pe langa fostul sef al PNL Gorj, Ilie Morega, in favoarea unei firme a fiului sau).
Sase ministri au fost suspendati sau au demisionat in aceasta legislatura dupa ce procurorii au deschis procedurile de verificare prealabile impotriva lor. Alti fosti membri ai cabinetelor trecute se afla in atentia procurorilor in frunte cu fostul premier Adrian Nastase.
Si? Atanasiu a fost suspendat (in urma unei interventii a fostului consilier prezidential, actualmente candidat la legislative din partea PNL, Adriana Saftoiu), dar justitia i-a dat dreptate. Totusi el si-a pierdut functia ministeriala. A fost Atanasiu un ministru al apararii bun? A gestionat Pacuraru bine Ministerul Muncii cat a ocupat pozitia de sef al institutiei?
Datele sunt in favoarea lui Pacuraru. In mandatul sau au fost lansate pensiile private, punctul de pensie va creste cu 76% din octombrie, prin raport la luna septembrie a anului trecut. Salariul minim a crescut si el, asa cum a crescut si economia sub guvernarea de dreapta ajunsa la putere in ultimii patru ani. Ei si?
Presedintele a avut tot dreptul constitutional cand l-a suspendat pe Pacuraru, dar putea la fel de bine sa nu o faca, pentru ca legea fundamentala il obliga la acest gest doar daca un ministru este trimis in judecata. De ce a facut-o totusi? Pentru a fi consecvent, spun unii (i-a suspendat pe toti ministrii fata de care s-a inceput cercetarea penala). Din razbunare, spun liberalii. Dar Pacuraru nu a fost unul dintre marii adversarii politici ai lui Traian Ba