Ce fel de case isi permit romanii. Apartamentele cu 2 si 3 camere au fost cele mai solicitate tipuri de proprietati din cadrul Targului Imobiliar National (tIMOn), desfasurat in perioada 18-21 septembrie, reiese in urma studiului realizat de compania imobiliara EuroMetropola. 43% dintre vizitatorii targului erau interesati sa achizitioneze in perioada imediat urmatoare un apartament cu 2 camere, in timp ce 36% dintre acestia se aflau in cautarea unei locuinte cu 3 camere. Suprafata medie care raspunde perfect cerintelor romanilor este de 100 mp, iar suma pe care sunt dispusi sa o plateasca pentru un mp intr-un imobil nou este de 1.400- 2.000 euro/mp, relateaza Capital.
Romanii dau de 10 ori mai mult pe casele “comuniste”. Romanii cumpara in continuare apartamente vechi, desi pretul acestora a crescut, cel putin la nivelul Capitalei, de zece ori fata de anii ‘90, constransi de preturile mari ale locuintelor noi si de restrictiile de creditare impuse de banci. Unitatile au o vechime medie de 47 de ani, versus media de 30 de ani in UE, si spatii de locuire la jumatatea celor noi, afirma Business Standard.
Dobinda BNR se decide joi la Cluj Napoca. Consiliul de Administratie al BNR se va reuni joi la Cluj Napoca pentru a discuta daca mentine dobinda de politica monetara la 10,25% pe an sau o modifica. Nu este pentru prima data cind Consiliul isi tine o sedinta in provincie. Majoritatea analistilor anticipeaza ca dobinda nu va fi modificata, insa unii nu exclud o noua crestere pina la 10,5%, daca nu joi atunci in octombrie, afirma Ziarul Financiar.
Top 5 "capcane" de evitat la cumpararea unei locuinte noi. 1. Atunci cand un cumparator vrea sa-si achizitioneze o locuinta intr-un proiect rezidential nou trebuie sa verifice daca dezvoltatorul a obtinut autorizatia de constructie, insa verificarea autorizatiei nu este, in conditiile actuale ale pi