Pastele, sursă de bună dispoziţie
Pastele reprezintă felul de mâncare preferat al italienilor. Sunt un aliment sănătos, dar şi o adevărată sursă de bună dispoziţie. Potrivit specialiştilor, în cazul în care acestea ar dispărea, am fi supuşi unui risc crescut de a suferi de depresie, de nervozitate, ne-am putea îmbolnăvi de diabet, ar apărea o serie de probleme renale sau cardiace. „Pastele conţin triptofan, un aminoacid care se transformă în serotonină, aşa-numitul hormon al fericirii, şi din această cauză atunci când se consumă o farfurie de paste se resimte acel sentiment de plăcere“, a declarat Defendente Febbrari, expert în Boli ale Metabolismului şi în Nutriţie Chimică.
De aceeaşi părere este şi dieteticiana Maria Gabriella Carfora, care subliniază modul în care a fost dovedit ştiinţific că o alimentaţie lipsită de carbohidraţi provoacă, după câteva luni, depresie, iritare şi insomnie. Pastele sunt o mâncare naturală şi simplă, fiind preparate din seminţe de grâu şi apă, neconţinând coloranţi, aditivi chimici sau sare.
„Eliminarea din alimentaţie a carbohidraţilor şi consumarea mai multor proteine pe termen lung pot provoca diabet, tulburări renale sau cardiace. Pastele oferă aportul ideal de carbohidraţi şi determină o secreţie lentă de insulină, ceea ce ne fereşte de obezitate“, a declarat Giorgio Calabrese, doctor în alimentaţie şi nutriţie umană în cadrul Universităţii Catolice
S. Cuore din Piacenza, membru al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară. Pastele, sursă de bună dispoziţie
Pastele reprezintă felul de mâncare preferat al italienilor. Sunt un aliment sănătos, dar şi o adevărată sursă de bună dispoziţie. Potrivit specialiştilor, în cazul în care acestea ar dispărea, am fi supuşi unui risc crescut de a suferi de depresie, de nervozitate, ne-am putea îmbolnăvi de diabet, ar apărea o serie de probleme renale sau card