Cele mai mari hoteluri din Bucuresti au resimtit in lunile de vara efectele crizei internationale, gradul de ocupare inregistrand o scadere comparativ cu anul trecut.
Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality, partenerul strategic de dezvoltare al lantului Wyndham Hotels, spune ca media numarului de nopti petrecute de straini in structurile de cazare din Romania a ajuns la 1,4 nopti, fata de 1,8 nopti acum doi ani. "O sa resimtim un impact al crizei mondiale in trafic, ceea ce va determina o scadere a gradului de ocupare", a precizat Sebesanu.
Lunile de vara au fost o incercare pentru hotelieri, care se axeaza mai ales pe traficul de business.
Astfel, Howard Johnson a inregistrat in primele opt luni ale anului o crestere sub buget, rezultatele fiind trase in jos de catre lunile de vara, cand rezultatele au fost mai scazute comparativ cu 2008.
Totodata, hotelul de cinci stele InterContinental si-a bugetat in acest an un grad de ocupare intre 55% si 60%, in usoara scadere fata de anul trecut, cand nivelul a fost de 60%, atat pe fondul crizei, cat si ca urmare a competitiei mai mari odata cu intrarea Radisson SAS. Circa 15% din clientii hotelului InterContinental sunt din SUA.
Si hotelul de cinci stele Crowne Plaza, aflat in proprietatea omului de afaceri George Copos, s-a situat sub buget in prima parte a anului, numarul turistilor inregistrand o scadere comparativ cu anul trecut.
Cele mai mari hoteluri din Bucuresti au resimtit in lunile de vara efectele crizei internationale, gradul de ocupare inregistrand o scadere comparativ cu anul trecut.
Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality, partenerul strategic de dezvoltare al lantului Wyndham Hotels, spune ca media numarului de nopti petrecute de straini in structurile de cazare din Romania a ajuns la 1,4 nopti, fata de 1,8 nopti acum doi ani. "O sa resimtim un impact al crizei mondial