*Modelele geometrice, florale, abstracte sau degradeurile pot fi folosite cu succes pentru decorarea pereţilor unui living
Designerii de interioare spun că livingul trebuie să aibă un aer primitor, mai ales că este folosit pentru cine, petreceri şi primirea oaspeţilor cu diverse ocazii. Designul formal adoptat de regulă este înlocuit de unul persoanlizat, reprezentativ, care să fie aproape o declaraţie. Puteţi folosi culori tari sau pale, cu finisaje lucioase. Totul depinde de mărimea camerei, de lumină şi mobilier. Dacă vreţi să îmbrăcaţi toţi pereţii încăperii, puteţi alege un model în nuanţe pale, care să se asorteze la draperiile şi scaunele albe.
Cei îndrăzneţi şi cu o personalitate puternică nu se vor sfii să aleagă un model cu forme geometrice, în verde închis, cu tonuri de bej sau gălbui. Dacă vreţi să şocaţi, puteţi decora un singur perete, în dreptul căruia vor fi puse câteva elemente de mobilier: o masuţă cu lampă sau nişte ghivece cu flori aşezate pe parchet, pe lângă perete. Imaginea de pe perete poate fi un tablou mărit la dimensiunea necesară – reprezentând, de exemplu, un trunchi de copac golaş sau cu ramuri bogate, care creează impresia de înălţare a camerei.
Persoanele vesele şi romantice pot alege un imprimeu floral, cu tonuri de bleu sau galben. Pentru a completa totul, puneţi pe masă vase mici cu flori naturale în aceleaşi tonuri. Imprimeurile florale se găsesc în diferite modele şi nuanţe. Un aer dramatic îl oferă modelele în culori tari, cu imprimeuri mari, voluminoase. Restul elementelor de decor pot fi în culori neutre, dacă doriţi evidenţierea imprimeului pereţilor.
Firile mai teatrale pot alege imagini care să reprezinte diferite momente şi întâmplări istorice sau din opere celebre ale unor scriitori celebri, astfel încât livingul să arate ca o scenă. Însă cei mai curajoşi vor asorta imprimeul de pe pereţi cu