Liceenii care urmează cursurile de zi mai au o săptămână la dispoziţie pentru a depune la şcoală (ei sau reprezentanţii lor legali) dosarul pentru „Bani de liceu“, în baza căruia pot primi, lunar, pe perioada acestui an şcolar, 180 de lei. Condiţiile, în linii mari, au rămas aceleaşi, mărindu-se în schimb plafonul veniturilor, astfel că bursa se acordă elevilor proveniţi din familii în care venitul mediu brut/membru de familie nu depăşeşte 200 de lei. Noţiunea de familie, în sensul reglementărilor în baza cărora se acordă această bursă socială, include părinţii şi copiii aflaţi în întreţinere, astfel că şi în acest an elevii din mediul rural se vor încadra cu sutele în limitele impuse, chiar dacă locuiesc în aceeaşi curte cu bunicii deţinători de terenuri şi, cum s-a întâmplat în zona de sud a judeţului, şi de utilaje agricole care aduc venituri.
Se menţine şi prevederea inclusă anul trecut conform căreia, în baza unei sesizări scrise, comisia locală constituită pentru derularea acestui program va trebui să cerceteze şi să sesizeze, la rândul său, poliţia şi administraţia locală în cazul în care există suspiciuni cu privire la corectitudinea informaţiilor din declaraţia pe propria răspundere privind veniturile.
Altă prevedere care nu este pe placul multor elevi beneficiari se referă la numărul maxim de absenţe nemotivate acceptate (20), astfel încât să nu fie suspendată plata bursei. În anul şcolar trecut, zeci de elevi din licee şi şcolile de arte şi meserii au pierdut bursele din acest motiv.
Calendarul de desfăşurare a programului în acest an şcolar este următorul: 15 septembrie - 1 octombrie: depunerea cererilor; 1 - 18 octombrie: evaluarea eligibilităţii cererilor depuse de către comisiile locale; 28 octombrie: afişarea pe internet (http://banideliceu.edu.ro/) a listei beneficiarilor; 29 octombrie - afişarea în fiecare unitate de învăţământ a list