Achiziţionarea unui astfel de sistem costă între 3.000 şi 100.000 de euro, în funcţie de dimensiunile companiei şi complexitatea programului, dar, pe termen mediu, promite să aducă economii de zece ori pe-atåt. „Închipuiţi-vă că recrutorii lucrează cu un volum imens de date provenite din diverse surse: site-urile de cariere, tårgurile de joburi, website-ul companiei, anunţuri în publicaţiile specializate, recomandări, toate pe suport diferit şi completate d
Achiziţionarea unui astfel de sistem costă între 3.000 şi 100.000 de euro, în funcţie de dimensiunile companiei şi complexitatea programului, dar, pe termen mediu, promite să aducă economii de zece ori pe-atåt.
„Închipuiţi-vă că recrutorii lucrează cu un volum imens de date provenite din diverse surse: site-urile de cariere, tårgurile de joburi, website-ul companiei, anunţuri în publicaţiile specializate, recomandări, toate pe suport diferit şi completate de fiecare candidat cum a ştiut el mai bine. În aceste condiţii, un raport de activitate pe o anume perioadă sau un raport de eficienţă pe canale/surse este greu sau imposibil de realizat“. Studiul de caz imaginat de Silvia Iordache, marketing manager al furnizorului de software de recrutare SincronHR, are o rezolvare fericită: implementarea unui program specializat „reduce dramatic timpii procesului de recrutare, ceea ce înseamnă cåştig în bani, după care toată informaţia este păstrată într-o bază de date complexă, cuprinzånd tot feedbackul obţinut pe parcursul etapelor de recrutare“. Utilizate de cåţiva ani şi în marile companii din Romånia, programele electronice de resurse umane se află încă în fază incipientă, iar cele mai răspåndite programe de acest tip vizează funcţii „clasice“, precum calculul salarial (payroll) şi administrarea şi evaluarea personalului.
Sistemele integrate, de evitat
Deşi multe dintre firmele de profil vă vor