Un bucurestean de 57 de ani a reusit sa fenteze politia timp de 21 de ani, timp in care, sub identitati false, a comis o puzderie de fapte penale prin care, spun procurorii, a adus prejudicii de peste 3 milioane de lei atat statului, cat si celor cu care a facut afaceri. Liviu Florin Mara a fost trimis in judecata de procurorii constanteni pentru nu mai putin de 14 capete de acuzare, de la inselaciune la fals material, fals privind identitatea, ascunderea unor bunuri, declaratii inexacte, omisiunea evidentierii in actele contabile a unor cheltuieli.
In 1987, Liviu Florin Mara a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare de catre magistratii Tribunalului Bucuresti pentru comiterea infractiunii de delapidare. Politistii nu l-au gasit insa pentru a-l incarcera, deoarece Mara s-a priceput sa-si fabrice identitati false. S-a tot ascuns sub diferite nume pana cand pedeapsa s-a prescris. In 2004, Sectia I Penala a Tribunalului Bucuresti emitea sentinta nr. 118/29.01.2004, prin care constata ca a intervenit prescriptia executarii pedepsei, asa incat Mara s-a trezit absolvit de vina. Nu putea insa sa actioneze sub reala lui identitate, asa ca a „devenit” Vasile Gavriluta, fiul lui Pavel si Leana, nascut la Fetesti, in Ialomita, si domiciliat la Calarasi. Procurorii nu au reusit sa descopere cine l-a ajutat pe Mara sa-si fabrice o carte de identitate cu datele lui Gavriluta, dar cu fotografia sa.
Integral in Gardianul. Un bucurestean de 57 de ani a reusit sa fenteze politia timp de 21 de ani, timp in care, sub identitati false, a comis o puzderie de fapte penale prin care, spun procurorii, a adus prejudicii de peste 3 milioane de lei atat statului, cat si celor cu care a facut afaceri. Liviu Florin Mara a fost trimis in judecata de procurorii constanteni pentru nu mai putin de 14 capete de acuzare, de la inselaciune la fals material, fals privind identitat