Michelin a lansat Ghidul Verde al Romaniei care cuprinde informatii turistice in limba franceza despre orasele si zona rurala a Romaniei.
“Prin aceasta noua publicatie, Michelin doreste sa mijloceasca descoperirea bogatiilor Romaniei pentru cat mai multi, sa le provoace acestora dorinta de a veni ei insisi aici si sa le permita sa ajunga in cele mai frumoase locuri”, a declarat Anne Teffo, redactor-sef al colectiei Ghidul Verde Michelin.
Opt situri turistice romanesti au fost desemnate cu cea mai inalta distinctie a Ghidului Verde Michelin - trei stele, manastirile din Bucovina, Maramuresul, Dragomirna, Sibiul, Transfagarasanul, Horezu, Prejmerul si Delta Dunarii.
In afara de Bucuresti, numeroase orase si sate, dar si monumente si muzee, au fost desemnate cu doua stele sau cu o stea.
Ghidul se imparte pe sapte regiuni, cu peisaje extrem de variate, la care se adauga o mare diversitate a patrimoniului si mostenirii culturale.
Ghidul Verde Michelin propune plimbari ghidate in mai multe orase mari ale tarii, precum Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Oradea, Sibiu, Iasi, Constanta si Bucuresti, Buzau, Ploiesti, Craiova, Piatra Neamt, Braila, Bistrita sau Deva.
De asemenea ghidul propune numeroase trasee pentru automobile in afara cararilor.
Publicatia mai propune si o selectie de adrese si de informatii practice precise in ceea ce priveste posibilitatile de cazare, masa, transport, mari evenimente etc.
Ghidul are 360 de pagini si include 22 de harti, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare si restaurante) si 160 de fotografii.
Activitatea grupului Michelin include si servicii de suport, prin intermediul ViaMichelin.com, publicarea de ghiduri de calatorie, de hoteluri, de restaurante, harti si atlase rutiere.
Cu sediul in Clermont-Ferrand, Franta, Michelin este prezent pe 5 continente, in 17