Trebuie să dai mare atenţie detaliilor, dacă vrei să te convingi că ceea ce vezi în magazinele de lux, hoteluri de prestigiu sau case fabuloase sunt cu adevărat radiatoare.
Trebuie să dai mare atenţie detaliilor, dacă vrei să te convingi că ceea ce vezi în magazinele de lux, hoteluri de prestigiu sau case fabuloase sunt cu adevărat radiatoare. Şi nu vorbim despre orice fel de radiatoare, ci avem de-a face cu o generaţie de inovaţii care, este evident, depăşesc limitele impuse de tehnică şi trec în sfera obiectelor estetice. E şi greu să-ţi imaginezi că va veni vremea când un corp cu mai mulţi elemenţi, menit a-ţi asigura confortul termic din locuinţa ta, va fi evaluat şi din punct de vedere al imaginii sale. Dar cum s-a ajuns aici şi mai ales care va fi viitorul? Un răspuns ni-l oferă prestigioasa firmă italiană Ad Hoc, parte a grupului Ragaini.
Impactul arhitecturii
Noile locuinţe, fie ele colective sau individuale, create de noua generaţie de arhitecţi, răstoarnă percepţii şi convenţii din domeniu. Ferestrele largi se transformă în adevăraţi pereţi cortină, interioarele sunt epurate de artificii, dar devin o scenă ideală pentru ambiente care trăiesc prin ele însele. Texturile, finisajele, mobila – toate sunt parte a unui ansamblu care completează, dar şi exprimă personalitatea omului secolului XXI. Tehnologiile din ce în ce mai avansate îşi fac locul în aplicaţiile din construcţii, iar aparatele electronice sunt prezente nu numai pentru a provoca senzaţiile vizuale şi auditive, ci devin mijloace ultraperformante prin care se obţine confortul. Este clar că imaginea contează, dar ea este asociată şi cu o calitate înaltă. Cu cât lucrurile dintr-o casă par mai simple, cu atât efortul de a le crea şi produce este substanţial mai mare. Şi atunci când într-o locuinţă contemporană locul de sub fereastră devine pardoseală, şi nu parapet, când dintr-