Cine a vazut doi oameni la un divort, intr-o sala de tribunal, isi poate imagina lesne cum au fost alesii versus Traian Basescu ieri in Parlament: fiecare cu treaba lui, asteptand sa se termine.
Mai intai de toate, parlamentarii s-au strans cu greu in aula Legislativului. Ca sa le arate ca e deasupra lor, Traian Basescu a intrat cu o punctualitate nemteasca, chiar cu riscul de a gasi sala goala. Asa a si gasit-o, dar asta nu l-a impiedicat sa inceapa discursul. Agale, plictisiti si somnorosi, parlamentarii au venit rand pe rand in sala. Doar fizic, pentru ca mintea celor mai multi era aiurea. Nici macar la acuzele cu suspendarea nu au mai reactionat senatorii si deputatii. S-au marginit sa-l priveasca absent pe presedinte ca si cand li s-ar fi facut lehamite de el.
La randul sau, presedintele a plecat fara sa-i bage in seama. A fost ca si cand cele doua institutii ale statului ar fi fost obligate, cu forta, sa intre in aceeasi incinta. Este limpede ca a fost ultima intalnire intre cele doua parti si ca nu vor fi niciodata toasturi la o sampanie.
In cele doua luni pana la alegeri, activitatea Legislativului va fi mult incetinita. Deja ieri parlamentarii s-au risipit la pauza, fara sa mai aiba cvorum pentru continuarea sedintei. Aici Basescu are dreptate. Nu prea ii mai sta nimanui mintea la treaba. Pentru cei mai multi parlamentari, campania a inceput deja. Bogdan Olteanu a impanzit Bucurestiul cu afise si trimite scrisori, Elena Udrea croseteaza in direct, la o ora de maxima audienta, Mircea Geoana nu scapa nici un prilej sa se autoproclame cel mai bun premier venit din zona Dabuleni.
Degeaba vrea Basescu responsabilitate in campanie si partide care nu fac promisiuni fara acoperire. In viata de zi cu zi, fiecare se gandeste cum sa aiba cat mai multi colegi de banca in Parlament, indiferent de ce promite acum fiecare dintre