Marţi, împreună cu Jurnalul Naţional şi Jurnalul de sănătate primiţi volumul "Combinaţii alimentare sănătoase", de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta. Alături de sfaturi dietetice, cartea prezintă sute de alimente însoţite de combinaţiile recomandate, nerecomandate şi cele neutre.
Marţi, împreună cu Jurnalul Naţional şi Jurnalul de sănătate primiţi volumul "Combinaţii alimentare sănătoase", de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta. Alături de sfaturi dietetice, cartea prezintă sute de alimente însoţite de combinaţiile recomandate, nerecomandate şi cele neutre.
Omul modern trebuie să reînveţe arta de a se hrăni corect, de a şti cum să aleagă un aliment în locul altuia şi de a face combinaţiile alimentare corecte. Acesta este principiul de la care pleacă nutriţioniştii italieni Arturo Tentori şi Giovanni Turetta în volumul "Combinaţii alimentare sănătoase". "Cartea ne orientează în alegerea unui fel de mâncare în locul altuia, în funcţie de necesităţile noastre fiziologice reale, prin combinarea corectă a alimentelor. Autorii ne ajută să găsim echilibrul corect între necesitatea acoperirii nevoilor noastre nutritive şi cea a facilitării procesului de digestie şi a asimilării hranei, apropiindu-ne astfel de înţelepciunea alimentară naturală pierdută în timp, ca tribut plătit înclinaţiei noastre spre confort şi sedentarism", arată prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, în prefaţa acestui volum.
Libertatea de a alege Peştele slab cu paste, orez cu carne slabă, pui cu cartofi sunt combinaţii de mâncăruri care nu fac bine nici măcar persoanelor sănătoase. De aici vine utilitatea acestei cărţi, care îl învaţă pe cititor cum să combine mâncărurile care îi plac. Avem libertatea de a alege ce alimente dorim, cu condiţia să le asociem corect. Autorii ne spun că putem să savurăm şi dulciuri din