Click pentru imaginea marita Roberto Musneci, italianul care a condus cel mai mare jucator de pe piata locala a medicamentelor, GlaxoSmithKline (GSK), in intervalul 2001-2006 si care a acceptat recent o pozitie non-executiva in A&D Pharma, spune, intr-un interviu acordat ZF, care sunt avantajele pe care ti le ofera statutul de antreprenor.
Din ultima pozitie detinuta in cadrul multinationalei, de vicepresedinte si area director pe Europa de Est, Musneci coordona activitati in 13 tari (Romania, Bulgaria, Croatia, Serbia, Macedonia, Bosnia, Moldova, Ucraina, Kazahstan, Uzbekistan, Georgia, Azerbaidjan, Armenia), adica o zona care genera grupului britanic GSK o cifra de afaceri de 400 mil. euro si in care lucrau 1.600 de oameni.
A renuntat la un fotoliu confortabil intr-una dintre cele mai mari companii farma din lume si a intrat in lumea consultantei pentru a face comunicare institutionala.
Insa recent, Musneci si-a adaugat o noua pozitie in CV: cea de director non-executiv al A&D Pharma, liderul pietei pe segmentul de distributie si retail.
"Este o pozitie necesara pentru o companie listata pe Bursa din Londra. In mod normal, munca pe care o face un director non-executiv este sa controleze din afara si in mod independent interesele actionarilor minoritari, care in astfel de companii nu au nicio putere. Te focusezi pe acordarea de consultanta, precum cea in selectarea top-managementului. Este o pozitie importanta deoarece garantezi pentru acei actionari care nu sunt direct implicati in companie", spune Musneci intr-un interviu acordat ZF.
Desi a avut oferte pentru a continua in cadrul unei multinatioanale, si inca mai are, Musneci spune ca nu este tentat sa reintre in management, preferand statutul de antreprenor.
"Desi aveam o pozitie foarte buna, nu era investitia mea personala. In primul rand am vrut sa fac aceas