Mai multi parlamentari se vor afla intr-un conflict moral de interese, dar nu si legal, daca Ministerul Finantelor va prezenta proiectul de modificare a Codului Fiscal astfel incat castigurile pe tranzactiile bursiere sa fie scutite de impozit in 2009. Proiectul va trebui sa treaca si de Parlament, unde mai multi politicieni sunt jucatori pe bursa sau potentiali jucatori, fiind detinatori de pachete de actiuni la societati listate la Bursa. Altfel spus, mai toti politicienii vor avea tot interesul sa sustina masura ministrului Vosganian. Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, el insusi jucator pe bursa, sustine ca parlamentarii care vor fi in situatia sa-si voteze un avantaj ar trebui sa se abtina, dar nici o lege nu le interzice asta. Nici in restul statelor membre UE parlamentarilor nu li se interzice sa joace la bursa. In Romania au existat doua mari scandaluri cu politicieni jucatori pe bursa: cazul Patriciu si Verestoy.
Unul dintre jucatorii pe bursa din Guvernul Tariceanu este ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu. In ultima sa declaratie de avere disponibila, datata 18 iunie 2007, ministrul scrie ca a obtinut venituri din tranzactii de actiuni in valoare de 56.407 RON, adica in jur de 17.000 de euro.
“Se putea si mai bine. Pentru cele cateva minute pe zi petrecute cu jocul la Bursa, e bine. Dar de un an si jumatate n-am mai tranzactionat nimic, din lipsa de timp dar si din cauza crizei”, sustine Voicu. In opinia sa, parlamentarii care joaca pe bursa si care ar urma sa voteze modificarea Codului Fiscal in sensul suspendarii impozitului pe venituri din bursa pe 2009 se afla in conflict de interese si ar trebui sa se abtina. “Se afla intr-un conflict moral, nu si legal. Ma declar insa dispus sa nu particip la vot”, a mai spus Voicu. In opinia sa, parlamentarilor nu li se poate interzice sa joace pe bursa. Voic