Au mai trecut un an şi-o vară, iar cumpărătorii tot alimente din import au plătit, într-o proporţie covârşitoare. Legume şi fructe fără gust, de prin Siria, Turcia sau din Occident, brânzeturi de prin Franţa şi Italia etc. Modificate genetic şi departe de savoarea celor autohtone. Fermierii români s-au agitat, cerând Guvernului să intervină spre a salva agricultura românească, ale cărei produse, după ce erau achiziţionate cu preţuri de Au mai trecut un an şi-o vară, iar cumpărătorii tot alimente din import au plătit, într-o proporţie covârşitoare. Legume şi fructe fără gust, de prin Siria, Turcia sau din Occident, brânzeturi de prin Franţa şi Italia etc. Modificate genetic şi departe de savoarea celor autohtone. Fermierii români s-au agitat, cerând Guvernului să intervină spre a salva agricultura românească, ale cărei produse, după ce erau achiziţionate cu preţuri de
Au mai trecut un an şi-o vară, iar cumpărătorii tot alimente din import au plătit, într-o proporţie covârşitoare. Legume şi fructe fără gust, de prin Siria, Turcia sau din Occident, brânzeturi de prin Franţa şi Italia etc. Modificate genetic şi departe de savoarea celor autohtone. Fermierii români s-au agitat, cerând Guvernului să intervină spre a salva agricultura românească, ale cărei produse, după ce erau achiziţionate cu preţuri de nimic, ajungeau în rafturi, după prelucrare, de trei, patru ori mai scumpe. Li s-a promis că o anchetă riguroasă va verifica în ce măsură costurile invocate de marii negustori sunt reale şi cum se respectă regulile concurenţei. Un Cod de conduită, mai zicea ministrul Dacian Cioloş, va mai tempera lăcomia. Vorbe goale.
Realitatea din magazine e cu totul alta. Ce mai poţi înţelege când nu găseşti unt românesc (4 lei/200 g, sau 200.000 lei vechi/kg), dar ţi se oferă unt adus tocmai din Normandia (6,5 lei/125 g, adică 520.000 lei vechi/kg)?! Asta, în timp