Horia Vârlan este prezentatorul emisiunii „Cireaşa de pe tort”, în care vedete din diverse domenii se întrec în măiestrie culinară, pricepere şi imaginaţie Săptămâna viitoare intră în bucătărie Daniela Györfi, Cristina Cioran, Claudiu Bleonţ şi Emil Mitrache.
Horia Vârlan deţine o diplomă de maestru în arta culinară, iar primii paşi făcuţi în bucătărie au fost alături de bunica sa.
„N-am fost fetiţă când eram mic, am fost băieţel, dar bunica mea m-a crescut şi îmi plăcea cum gătea. Am fost mâncău de mic”. Simpaticul bucătar mărturiseşte că este „mâncău” şi acum, dar pentru că se vede, momentan ţine un regim pe bază de fructe şi legume, şase zile din şapte, iar duminică îşi permite să se răsfeţe cu orice preparat.
Maestrul bucătar a încercat să fie inginer de construcţii, la fel ca tatăl lui, dar s-a lăsat după primul an de facultate.
Mâncărurile lui preferate, aşa cum îi gătea bunica, sunt găluştele cu prune, ciorbă de miel cu tarhon şi smântână, mămăligă cu brânză şi cu ouă.
Din toată lumea, cel mai mult îi place cum se mănâncă în Franţa, datorită complexităţii bucatelor şi a influenţelor multiple venite de la vecini.
În casa lui găteşte mai mult soţia, dar şi fiica în vârstă de 15 ani. Singurul care nu are niciun talent pentru arta culinară este fiul de 20 de ani, care, spune Horia, „nu ştie nici să aprindă aragazul”.
Despre emisiune
În fiecare săptămână, de joi până duminică, dintr-un grup de patru vedete, fiecare pregăteşte cina pentru celelalte trei.
Vedeta care găteşte este urmărită pe tot parcursul zilei, când merge la piaţă cu limuzina, scuterul sau taxiul, cumpără ce trebuie pentru cină, negociază preţul cu zarzavagiii sau culege ingredientele necesare din propria grădină, şi când ajunge în bucătărie, unde îşi etalează măiestria în ale gă