140 de grame pe zi de carne de pui, două gălbenuşuri de ou pe săptămână, două-trei porţii de lactate degresate pe zi previn atacurile de cord
Problemele cardiace datorate creşterii colesterolului pot fi ocolite dacă tratamentul medicamentos este combinat cu o alimentaţie sănătoasă.
Colesterolul crescut este una dintre principalele cauze ale apariţiei bolilor cardiace şi a atacurilor de cord. Statinele, medicamente menite să scadă valoarea colesterolului, se numără printre cele mai prescrise medicamente.
Însă medicaţia este numai o parte din tratamentul care trebuie urmat pentru rezolvarea problemei colesterolului.
Ghidurile specialiştilor americani pentru tratarea nivelului crescut al colesterolului, citate de CNN, sugerează că înainte de a recurge la un tratament medicamentos este indicat să se facă o serie de schimbări ale stilului de viaţă: exerciţii realizate zilnic şi o alimentaţie mai sănătoasă.
Astfel, potrivit nutriţioniştilor, nu trebuie să consumaţi mai mult de 140 de grame de carne slabă de pui sau peşte pe zi, mai mult de două gălbenuşuri de ou pe săptămână sau două-trei porţii de lactate degresate pe zi.
4 paşi de urmat
1. Grăsimile saturate trebuie să reprezinte mai puţin de 7% din necesarul caloric. Pentru a reuşi să reduceţi consumul acestor grăsimi “rele” este indicat să apelaţi la o alimentaţie bazată pe legume, cereale şi fructe şi să limitaţi consumul de carne roşie, produse procesate sau de patiserie şi produsele prăjite. Începeţi să citiţi etichetele pentru a cunoaşte ce cantitate din fiecare ingredient a fost folosită. Reducând aportul de grăsimi saturate ajungeţi să scădeţi şi aportul de colesterol.
2. Dacă aveţi o greutate peste limita admisă, reduceţi caloriile. Momentan nu se cunoaşte cu exactitate de ce persoanele supraponderale tind s