25% dintre bărbaţii români de peste 35 de ani suferă de disfuncţie erectilă. Stresul, stilul de viaţă „modern“ şi suprasolicitarea profesională duc la dispariţia erotismului. Sursa: Hepta
Sterilitatea cuplurilor e una dintre consecinţele crude ale stilului de viaţă „modern“. La nivel european, un cuplu din şase se confruntă cu această problemă, „de vină“ fiind de cele mai multe ori bărbatul. Şi românii se înscriu în această spirală a nefericirii. Mâncăm prost şi pe apucate, suntem stresaţi, bolile abundă, se merge până la infertilitate. Dosarul medical care duce la sterilitate e vast. Pe primul loc: IMPOTENŢA.
Viaţa sexuală suferă
Conform Asociaţiei Române pentru Medicina Sexualităţii, 25% dintre bărbaţii români de peste 35 de ani suferă de disfuncţie erectilă (incapacitatea persistentă a unui bărbat de a obţine şi menţine o erecţie suficient de îndelungată pentru finalizarea actului sexual). Până în 1992, specialiştii îi spuneau disfuncţiei erectile „impotenţă“. Ulterior, din pricina conotaţiei negative a termenului, medicii au început să-şi menajeze pacienţii. Dincolo de termenii folosiţi, consecinţele sunt aceleaşi: frustrări, complexe, imposibilitatea de a procrea.
Doctorul Nicolae Calomfirescu, preşedintele Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România, a explicat pentru EVZ ce fel de drame trăiesc cei loviţi de impotenţă sau infertilitate.
„Sexul e ceva foarte elegant“
„Sexualitatea este o chestiune individuală, ea rezultă din educaţie şi informaţie. Este o amprentă personală a fiecărui individ, dar ţine şi de condiţiile economice şi sociale. Spre exemplu, un tânăr dintr-o comună se poate uita la filme porno şi să aibă anumite dorinţe, care rămân însă nerealizabile în acel mediu sau pentru că partenera lui este la 150 de kilometri depărtare.
La fel, un preot nu va av