Traian Basescu m-a dezamagit dand un jurnalist in judecata. Dar fata de razboiul sau de gherila cu presa, solutia cu tribunalul are macar acoperirea legii. Chiar daca pare o, cum se zice, escaladare a conflictului sau cu presa, e de preferat pentru demnitatea prezidentiala ca Traian Basescu sa recurga la judecata tribunalului, decat la cantarul propriei sale opinii.
In dialogul sau de la distanta cu ziaristii, presedintele exasperat de „tonomate“ si, in general, de criticile din mass-media s-a decis sa se adreseze tribunalului pentru a-i astampara pe calomniatori. Cu cine sa inceapa? Cu Cristian Oprea, jurnalistul Cotidianului acreditat la Cotroceni, pentru un articol care poate fi socotit critic, dar nu calomnios.
Daca presedintele n-ar fi spus el insusi, nesilit de nimeni, ca nu va da niciodata un ziarist in judecata, nu mi-as fi declarat dezamagirea ca a facut-o, chiar daca mi-a amintit, cat se poate de neplacut, de precedentul Iliescu, KGB-Ziua, la tribunal, dupa indelungatul razboi de pozitii al aceluiasi cu „o anumita parte a presei“. De ce n-o fi inceput Traian Basescu expeditia sa prin tribunale cu C.V. Tudor si „Romania Mare“, care-i ofera din gros probe pentru un proces de calomnie castigator? De ce nu cu jurnalistii Antenelor, care matura cu el pe jos seara, la ore de varf, mai si interpelandu-l prin sticla, „Basescule!!!“ - cum face omul cu laptopul? Din iritarea provocata de o relatie, pana atunci buna, cu acreditatul Cotidianului la Cotroceni?
Cu alte cuvinte, la CVT si la antenisti presedintele se astepta sa-l critice, din partea lui Cristian Oprea, nu? Regretele greu mascate ale ziaristilor de la Antene, ca Basescu l-a ales pe Oprea pentru a-l da in judecata si nu pe unul dintre ei, ma fac sa cred ca, spre deosebire de acreditatul nostru la Cotroceni care era afectat de citatia primita, pentru ei - si pentru altii