Daca nu ati mancat pana acum la un restaurant turcesc, va sfatuim sa o faceti. Daca vreti sa si beti ceva (altceva decat sucuri), va sfatuim totusi sa asteptati pana trece Ramadanul. AMR 2 zile.
Cand crezi ca “ghinion” inseamna sa primesti un bilet cu randul 13, locul 13, la Pisica alba, pisica neagra, te inseli. “Ghinion” nu inseamna nici macar sa citesti pe un site ca in Pantelimon se afla un restaurant chinezesc, sa mergi acolo, apoi sa constati ca acel local nu exista (pentru ca se afla pe langa Cismigiu). Crezi ca e vorba, de fapt, de noroc, caci gasesti, pe Soseaua Pantelimon, nr. 89, restaurantul turcesc Golden Kebap.
Afli, pana la urma, ca “ghinion” e cand dai de urmatoarea situatie nasoala: de mancat – grupa mare, de baut – doar sucuri. Caci pana pe 30 septembrie, musulmanii sarbatoresc Ramadanul. Asta am aflat eu duminica, 28 septembrie 2008, cand, dornic sa comand o bere de altfel destul de scumpa (9 lei oricare dintre berile: Efes Pilsner, Stela Artois, sau Beck’s), mi s-a spus ca nu ofera alcool cand e asa o sarbatoare. Ciudat este ca nu au vrut sa-mi dea nici macar o Stela Artois fara alcool. Si mai zice lumea ca berea-i aliment.
In acest conditii, fortat sa aleg dintre sucuri (o Coca-Cola de 0,33 litri costa 5 lei), am trecut la mancare. Pentru inceput: preparate reci. Cum nu aveau tot ce era scris in meniu (salata arabeasca, in cazul meu), chelnerul a venit cu o multime de caserole, fiecare la 9 lei: au si mancaruri “normale” (salata de boeuf), dar si unele cumva “exotice” (iaurt cu menta).
Foarte mare atentie, caci te poti satura din asa ceva si poti rata ocazia de a termina urmatorul fel de mancare. La care, oricum, ai nevoie de ajutor. Numai in doi s-ar putea termina ce vedeti in poza de mai jos (si inca poza a fost facuta dupa ce mancasem destul din farfurie). Karisik, Kebap amestecat
Foto: HotN