Sistemele de gaming au performanţe peste medie, dar sunt şi mari consumatoare de resurse. Sursa: Octavian Cocoloş
Gamerii doresc rezoluţie foarte bună, mişcări fluide în joc, dar şi consum redus de electricitate, în aşa fel încât calculatorul să nu afecteze foarte mult mediul înconjură tor. „În momentul de faţă, se simte nevoia unei educări a clienţilor şi noi lucrăm la asta“, a declarat Cătălin Butolo, Country Manager la Ktech Electronics. Butolo a adăugat că piaţa procesoarelor pentru sistemele de jocuri este divizată acum astfel: 46,7% AMD şi 53,3% Intel.
Dotează-te cum se cuvine!
Dacă eşti pasionat de titluri precum Heroes of Might and Magic, Grand Theft Auto şi ştii că Orange Box nu este o simplă cutie, înseamnă că eşti un gamer. Şi ştii că „microbul“ nu poate fi combătut decât cultivându-l printr-un calculator puternic. Evident, mai există consolele de jocuri precum Sony PS, Microsoft Xbox şi Nintendo Wii, dar calculatorul de birou rămâne soluţia în cazul în care vrei să accesezi jocuri în bune condiţii, să vezi filme pe DVD şi să lucrezi în aplicaţii grafice.
Apetitul pentru joc creşte
Microsoft estimează că sunt 200 de milioane de gameri în lume, deci este o piaţă semnificativă pentru ca producătorii să fie preocupaţi de calitatea sistemelor.
„În Europa, studiile arată că 49% dintre cumpărători achiziţionează un calculator şi pentru a-l folosi la jocuri“, a declarat Ivica Stankovic, PR Manager la Ktech Electronics. Acesta a mai observat în România o anumită creştere a calităţii serviciilor de vânzare a sistemelor PC destinate jocurilor.
"În Europa, studiile arată că 49% dintre cumpărători achiziţionează un calculator şi pentru a-l folosi la jocuri. În România se observă o creştere a calităţii serviciilor de vânzare a sistemelor PC destinate jocurilor.", Ivica Stankovic