Viaţa şi cariera dumneavoastră îşi pot urma cursul chiar dacă nu sunteţi simpatizaţi de şef. Dacă vă aflaţi în această situaţie, nu staţi degeaba, ci încercaţi să schimbaţi lucrurile.
Oricât de mult aţi încerca, nu puteţi fi întotdeauna pe placul celor din jur, fie că este vorba de rude, oameni cu care vă întâlniţi întâmplător, cunoştinţe sau colegi de serviciu. Dacă însă nu sunteţi simpatizat de şef, s-ar putea să aveţi o problemă, mai ales că această situaţia poate crea o atmosferă tensionată la serviciu.
Când şeful nu vă simpatizează
Faptul că nu aţi reuşit să intraţi în graţiile şefului este trădat, în general, de o serie de elemente. Un prim indiciu în acest sens este faptul că nu figuraţi niciodată pe lista de prime, indiferent că e vorba de cele de vacanţă, de Crăciun, de Paşte sau de merit, asta în condiţiile în care la interviul de angajare vi s-a spus că politica firmei include şi aceste facilităţi sau, pur şi simplu, mare parte din colegi primesc astfel de „atenţii“ din partea conducerii. „Asta nu ar fi o problemă, dacă nu ai fi auzit, din surse neoficiale, că unii colegi au văzut chiar şi o primă de performanţă. Şi dumneavoastră aţi avut succese, dar toţi se poartă de parcă ele ar fi trecut neobservate. Încasaţi lună de lună doar salariul, indiferent de cât de bine vă faceţi treaba“, spun specialiştii în resurse umane de la www.eva.ro. În plus, atunci când aţi adus vorba de această situaţie, şeful v-a tratat cu răceală şi „mai că nu v-a invitat politicos să-i părăsiţi biroul“.
Alte indicii că superiorul nu vă are la suflet
Obiceiul şefului de a nu vă asculta este extins şi în alte discuţii - sunteţi omis atunci când trebuie ca toţi angajaţii din firmă/departament să-şi spună părerea (în şedinţe sau între colegi), iar atunci când reuşiţi să vă faceţi auzit, nu se ţine cont de părerea dumneavoastră chi