Liderul democrat-liberal Emil Boc vrea sa ia de la Ministerul Muncii sarcina de a distribui ajutoare sociale si sa o incredinteze Bisericii, care ar fi mai putin birocratica si corupta.
Mila statului ar putea ajunge la credinciosi si necredinciosi prin intermediul preotilor ortodocsi. Impartirea ajutoarelor sociale de catre Biserica, desfiintarea Contractului Colectiv de Munca si introducerea pensiei de solidaritate sociala sunt cateva dintre principiile care formeaza „Doctrina economica si sociala“ a PD-L. Aceasta, recomandata drept „axa strategica“ a programului de guvernare, a fost prezentata ieri de liderii PD-L, la hotelul Howard Johnson din Bucuresti, intr-o intalnire restransa cu reprezentanti ai societatii civile, analisti politici si economici.
Tot ieri, democrat-liberalii au lansat si un document de prognoza economica intitulat „Modelul macroeconomic. Prognoza macroeconomica si bugetara a Programului de guvernare 2009-2012.
Printre cele mai controversate teme prezentate de liderii PD-L a fost intentia ca, pe viitor, Biserica sa devina o componenta mult mai activa in actul de guvernare.
Mai precis, ajutoarele sociale sa nu mai fie impartite paturilor defavorizate prin Ministerul Muncii, ci prin intermediul Bisericii. „In Romania de astazi, daca aloci 10 lei ca ajutor social, la beneficiar vor ajunge doar 4-5 lei, pentru ca 5-6 lei se pierd in hatisul birocratiei si al coruptiei. Daca aceiasi 10 lei ii dai Bisericii pentru a-i administra, poti fi sigur ca toti cei 10 lei vor ajunge la cei care au nevoie de ajutor“, a explicat liderul PD-L, Emil Boc.
Cotidianul Liderul democrat-liberal Emil Boc vrea sa ia de la Ministerul Muncii sarcina de a distribui ajutoare sociale si sa o incredinteze Bisericii, care ar fi mai putin birocratica si corupta.
Mila statului ar putea ajunge la credinciosi si necr