Pastramă de oaie afumată sau neafumată, brânză pentru toate gusturile, cârnaţi preparaţi din carne de oaie, spectacole folclorice, de toate aceste "bunătăţi" s-au bucurat, timp de trei zile la sfârşitul săptămânii trecute, localnicii şi turiştii aflaţi în zona Bran.
Pastramă de oaie afumată sau neafumată, brânză pentru toate gusturile, cârnaţi preparaţi din carne de oaie, spectacole folclorice, de toate aceste "bunătăţi" s-au bucurat, timp de trei zile la sfârşitul săptămânii trecute, localnicii şi turiştii aflaţi în zona Bran. A fost Răvăşitul oilor şi Festivalul Brânzei şi a Pastramei!
"Prin toate evenimentele pe care ANTREC România le promovează prin filialele sale, încearcă să transmită ideea că turismul rural reprezintă o formă de turism responsabil. Toţi meşterii pe care noi îi aducem în faţă, pensiuni, mod de a găti sănătos, obiceiuri pe care le readucem la viaţă, tradiţii, oameni, legende, toate reprezintă avantajul românilor în faţa celor care vin cu alte idei din afară. Festivalul de astăzi este un exemplu care demonstrează acest lucru", ne-a spus Cristina Partal, preşedinte ANTREC România.
Preparate tradiţionaleStrăjuit de Castelul Bran, platoul Inima Reginei a fost gazdă primitoare pentru peste 40 de producători de brânzeturi şi pastramă din zona Rucăr-Bran Moeciu, dar şi meşteri . Turiştii care au venit special pentru acest eveniment au avut de unde alege tot ce le-a dorit inima. Pastrama de oaie de fost vedeta evenimentului, dar şi bulzul preparat de oieri nu s-a lăsat cu nimic mai prejos. Ne-am amestecat şi noi printre turişti şi am stat de vorbă cu câţiva oieri care ne-au desluşit şi nouă din tainele preparatelor-vedetă. "Pentru bulz mai întâi facem mămăliga, se pune apa la fiert, puţină sare, 10-20 g de mălai şi se lasă la fiert. Când începe să clocotească, se adaugă mălaiul, iar când s-a fiert se amestecă