Chiar daca netbook-urile par a fi captat atentia utilizatorilor in materie de mobilitate, acest lucru nu inseamna ca producatorii traditionali stau pe loc sau isi adapteaza liniile de fabricatie pentru obtinerea unor produse tot mai mici si mai usoare.
Placa video, minimum 512 MB
Ieri, atat Dell, cat si Lenovo au demonstrat ca lucrurile nu stau deloc asa, aratandu-ne ce inseamna de fapt un "laptop al zilelor noastre". Pornind de la superprocesoare, de tip Intel Core 2 Duo T 9400, care acum reprezinta baza pe care se lucreaza si hard disk-uri si de 320 GB, un astfel de laptop poate sa vina echipat cu minimum 4 GB de memorie RAM DDR 2 la 800 MHz sau chiar DDR 3 la 1067 MHz (pentru o viteza de accesare a informatiilor fara precedent).
Cat despre placa video, o configuratie de baza este reprezentata acum de un card grafic cu minimum 512 MB dedicati, astfel incat editarea video, animatiile 3D sau aplicatiile CAD sa devina, si ele, activitati standard pentru utilizatorii de laptopuri.
Apare antena GPS
Evident, capacitatea hard disk-ului urca la peste 300 GB, iar conectivitatea este asigurata de ultimele tehnologii de varf, cum ar fi conexiunile mobile broadband de mare viteza (de pana la 7.2 Mbps), Wi-Fi si bluetooth (obligatoriu) si, bineinteles, intra in arena si antena GPS.
Toate acestea adunate nu trebuie sa depaseasca o greutate de 3 kg, iar in privinta bateriilor putem uita de standardul de 3 celule (cu care vin echipate majoritatea portabilelor pe piata noastra) pentru ca vom vorbi doar de 6 sau, si mai bine, de 9 celule (pentru asigurarea a peste 10 ore de autonomie).
Romania Libera Chiar daca netbook-urile par a fi captat atentia utilizatorilor in materie de mobilitate, acest lucru nu inseamna ca producatorii traditionali stau pe loc sau isi adapteaza liniile de fabricatie pentru obtinerea uno