Senatul american va supune la vot, miercuri seara, o versiune revizuita a planului de salvare a sistemului financiar cu 700 de miliarde de dolari al administratiei Bush - a anuntat un consilier democrat citat de France Presse. In mod exceptional, Senatul isi va pronunta opinia asupra planului, inainte ca acesta sa fie reexaminat joi de catre Camera Reprezentantilor.
Intr-o alocutiune televizata, presedintele George Bush a incercat sa restabileasca increderea consumatorilor in sistemul financiar american. Liderul de la Casa Alba a declarat ca respingerea de catre Camera Reprezentantilor a propunerii guvernamentale de stabilizare a crizei nu constituie sfarsitul procesului legislativ de aprobare a planului.
"Sunt dezamagit, dar ii asigur pe cetatenii nostri, dar si pe cetatenii lumii ca nu este sfarsitul procesului legislativ", a adaugat liderul de la Casa Alba. El a avertizat ca efectele asupra economiei vor fi dureroase si se vor resimiti pe termen lung in cazul in care Congresul nu va adopta planul de salvare.
Cu toate acestea, chiar lideri conservatori influenti continua sa se opuna planului administratiei Bush si resping orice interventie pe piata libera.
Dupa negocieri intre liderii celor doua Camere si administratia presedintelui Bush, secretarul american al Trezoreriei Statelor Unite, Henry Paulson, a conceput un plan de salvare a sistemului financiar american prin alocarea de la buget a aproximativ 700 miliarde de dolari pentru salvarea sistemului bancar. Planul a fost respins, insa, de Camera Reprezentantilor.
Senatul american va supune la vot, miercuri seara, o versiune revizuita a planului de salvare a sistemului financiar cu 700 de miliarde de dolari al administratiei Bush - a anuntat un consilier democrat citat de France Presse. In mod exceptional, Senatul isi va pronunta opinia asupra planului, inain