La inceput de an scolar, Programul "Lapte- corn" se deruleaza mult mai prost decit in anii precedenti. Aceasta a fost concluzia Colegiului prefectural desfasurat ieri, in cadrul caruia reprezentantii mai multor institutii judetene au reclamat o serie de nereguli grave ale acestui program.
Inspectorul scolar general Iulian Danielescu a precizat ca in urma controlului tematic ce tocmai se desfasoara in scolile brailene, inspectorii au constatat multe nereguli. La Dudesti, Stancuta, Bertestii de Jos si Tataru, untul nu e consumat de elevi. La Corbu Nou brinza topita nu se potriveste cu napolitanele. La Chiscani, care este foarte aproape de oras, aprovizionarea se face o data pe saptamina, in timp ce la Stancuta, sat aflat la citeva zeci de kilometri, se face aprovizionarea de doua ori pe saptamina. In mediul urban sint scoli, precum "Ion Creanga", unde multi copii ar dona aceste produse altor elevi din medii defavorizate, pentru ca nu le consuma si la sfirsitul programului unele produse ajung la cateii sau pisicile de pe strada.
La Marasu, aprovizionarea se face de doua ori pe luna
Probleme cu derularea Programului "Lapte-corn" au ridicat si primarii localitatilor din mediul rural, cele mai multe vizind calitatea, combinatiile ciudate de produse, dar si aprovizionarea. Ba, chiar prefectul judetului, Mihaela Marcu, a avut de comentat pe tema frecventei aprovizionarii, ea exemplificind cu localitatea Marasu, unde produsele sint aduse o data la doua saptamini. "Am discutat cu directorul scolii, dar nu se poate face mai des aprovizionarea. Firma care se ocupa a spus ca nu poate face mai des acest lucru din cauza starii drumului judetean", a explicat primarul din Marasu.
Referitor la acest subiect, Florin Ionascu, inspectorul sef adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC), a preciza