Un student cheltuieşte în medie 100 de lei ca să-şi amenajeze camera de cămin. Norocoşii care au prins un loc în căminele studenţeşti descoperă că au de făcut investiţii substanţiale pentru un minim de confort. După ce îşi iau camerele în primire, studenţii se transformă în zugravi, fie pentru că pereţii nu au mai fost văruiţi demult, fie din cauza mucegaiului.
„Nu se putea locui în camera pe care am primit-o. Am acoperit găurile din pereţi, am văruit, trebuie să mai vopsim dulapurile şi să cumpărăm un covor de la studenţii de anul trecut, dar cel mai ieftin costă 75 de lei”, se plânge Ionela Iordache, cazată în campusul Universităţii Tehnice. Din fericire, studenţii stau câte patru sau chiar cinci în cameră, iar cheltuielile sunt la comun.
De regulă, amenajarea unei camere îi costă 100 de lei de persoană. În plus, mâna de lucru e ieftină, iar părinţii ajută şi ei cât pot. „Fiul meu este în anul al V-lea de studiu, iar în fiecare an am văruit altă cameră”, îşi aminteşte Adrian Popescu, tatăl unui student de la Medicină Generală.
Gândaci la Agronomie
Cei mai năpăstuiţi sunt studenţii de la Agronomie. „În cameră nu putem să stăm pentru că miroase foarte tare a mucegai. În bucătărie sunt gândaci, iar parchetul din cameră e umflat”, se plânge Iulian M, cazat în căminul C2.
Rectorul de la Agronomie, Gerard Jităreanu, spune că studenţii exagerează. „Înainte să înceapă cazările am văzut toate căminele si nu am sesizat nereguli. Căminul C2 va intra în renovare abia după 18 luni”, susţine Jităreanu.
Articole necesare
Covor: 75-100 lei
Găletuşă de var cu trafalet: 27 lei
Cutie de vopsea cu pensule: 11-12 lei
Aracet şi rigips: 3 lei
Substanţă antimucegai: 3,5 lei
Otravă gândaci: 13,5 lei