Cu ochii atintiti pe data de 30 noiembrie, Craciunul calendarului electoral, parlamentarii otravesc fantanile, ard recoltele, consuma pana la ultimul leu care poate fi consumat si chiar pe deasupra.
Totul pentru un vot in plus. Nu mai exista nici masura si nici decenta.
Pentru ca ceea ce s-a intamplat marti in Parlamentul Romaniei la votul privind salariile profesorilor a fost peste masura si cu totul indecent. Politicienii de toate culorile s-au bulucit sa voteze nominal o majorare salariala pe care multi o contestasera anterior.
Bunaoara, cu doar o zi inainte de vot, la dezbaterea pe articole, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, sustinea ca nu sunt bani pentru un asemenea salt salarial si le cerea deputatilor sa spuna care vor fi sursele de finantare. Evident ca nu a primit raspunsul, insa asta nu l-a impiedicat sa voteze legea cu voiosie, in rand cu ceilalti deputati.
PD-L acuza si el pomenile electorale, dar la vot nu s-a opus legii, dupa cum PSD, marele initiator, nu a miscat atatia ani un deget pentru profesori, insa acum nu mai poate de grija lor.
Cum de-o fi ajuns aceasta lege la vot tocmai acum, in prag de alegeri, deodata cu majorarea pensiilor, a lefurilor politistilor, preotilor si care-or mai urma? Si cum de-o fi fost intrunit miraculosul cvorum care lipseste in toate momentele importante? Manevra electorala este de-a dreptul ostentativa.
La fel ca formula de vot aleasa - dupa apel nominal. Adica fiecare parlamentar s-a laudat in fata pofesorimii de la balcoane cat este de dornic sa-i faca viata mai buna. Doar se vor revansa dascalii, dupa cum au promis, facandu-le campanie in scoli, adica savarsind o ilegalitate strigatoare la cer.
Dar cand s-a pus problema votului la vedere in cazul ridicarii imunitatii lui Adrian Nastase si a lui Miron Mitrea de ce n-au fost deput