Pattaya, staţiunea de pe litoralul Thailandei, atrage an de an numeroşi turişti. Nu îi fascinează doar apele calde, nisipul fin, cu o tentă uşor maronie sau hotelurile care şi-au propus să îndeplinească chiar şi cele mai neobişnuite dorinţe. Importante şi absolut de neevitat sunt restaurantele, mai mari sau mai mici, la care se servesc preparate thailandeze, chinezeşti, europene sau indiene. Turiştii sunt numeroşi pe toată perioada anului, iar concurenţa este acerbă. În această competiţie gastronomică există un singur câştigător: oaspetele care trece pragul restaurantului în căutarea gustului favorit.
Pattaya, staţiunea de pe litoralul Thailandei, atrage an de an numeroşi turişti. Nu îi fascinează doar apele calde, nisipul fin, cu o tentă uşor maronie sau hotelurile care şi-au propus să îndeplinească chiar şi cele mai neobişnuite dorinţe. Importante şi absolut de neevitat sunt restaurantele, mai mari sau mai mici, la care se servesc preparate thailandeze, chinezeşti, europene sau indiene. Turiştii sunt numeroşi pe toată perioada anului, iar concurenţa este acerbă. În această competiţie gastronomică există un singur câştigător: oaspetele care trece pragul restaurantului în căutarea gustului favorit.
Festin culinar şi esteticTimp de trei zile, la sfârşitul lui august, toţi cei prezenţi în Pattaya s-au putut bucura de un adevărat festin. Găzduită de unul dintre cele mai improtante hoteluri din staţiune, expoziţia Food&Hoteliers Expo 2008, aflată la cea de-a doua ediţie, a fost prilejul unui concurs gastronomic pentru cei mai iscusiţi bucătari. A cuprins nu mai puţin de 14 secţiuni la care s-au înscris echipe de câte doi bucătari. De la ora 10 şi până cu mult după miezul zilei, sala de concurs a fost neîncăpătoare. Pe de o parte, se aflau bucătarii care mânuiau cu îndemânare ustensilele. Carnea sfârâia în tigăi, legumele erau sculptate cu m