Gurmanzii pot degusta până în 4 octombrie specialităţi culinare italieneşti şi bucovinene la “Hanurile Europei Rurale”, care se desfăşoară la clubul din Muzeul Ţăranului Român (MŢR). Gurmanzii pot degusta până în 4 octombrie specialităţi culinare italieneşti şi bucovinene la “Hanurile Europei Rurale”, care se desfăşoară la clubul din Muzeul Ţăranului Român (MŢR).
“Proiectul are drept scop promovarea produsele tradiţionale prin schimburile de experienţă între ţările implicate”, a explicat managerul Ana Lisa Corti. Regiunile din Italia participante la eveniment sunt Toscana, Abruzzo, Puglia, Sardegna. Brânza cu fum de afine şi cea asezonată cu gem de mere au fost printre cele mai apreciate specialităţi italiene.”Fiecare specialitate este specifică unei anumite zone.
Avem salamuri, brânzeturi afumate, ulei de măsline, cârnaţi uscaţi, şuncă” , a spus Enzo Fantucci, maestru gastronomic. Similar evenimentului de la MŢR, în iulie anul acesta s-au desfăşurat, în Italia, zilele gastronomiei tradiţionale româneşti. “Am fost cu păstrăv în smântână, cotlet umplut, mămăligă cu brânză de burduf şi papanaşi. Italienilor le-a plăcut foarte mult şi am fost felicitaţi”, a spus Petronela Ciubotaru, maestru în arta culinară.
Tochitura bucovineană, piesa de rezistenţă
Printre vizitatorii de ieri s-a numărat şi o turistă din Corea, You Lee Kim. “Am încercat mai multe sortimente. Sunt delicioase mâncărurile tradiţionale româneşti!”, a spus coreeanca, în timp ce-şi servea a doua porţie de tochitură bucovineană. Alte delicatese bucovinene de la “Hanurile Europei Rurale” sunt mămaliga cu brânză de burduf şi ou, salamurile, costiţa şi cârnaţii afumaţi.
Ce şi când poţi gusta
Vizitatorii pot degusta astăzi, începând cu ora 13.00, brânzeturi din regiunile Abruzzo, Puglia şi Sardegna. Mâine, la aceeaşi oră, va