Thailanda este raiul pe pământ pentru pescari. În apele golfului trăieşte o mare varietate de soiuri de peşti şi fructe de mare, din care se gătesc cele mai interesante preparate. Dacă vrei să afli mai mult, câteva ore petrecute într-o piaţă de peşte, cum ar fi cea de la Mahachai, pot fi incitante.
Thailanda este raiul pe pământ pentru pescari. În apele golfului trăieşte o mare varietate de soiuri de peşti şi fructe de mare, din care se gătesc cele mai interesante preparate. Dacă vrei să afli mai mult, câteva ore petrecute într-o piaţă de peşte, cum ar fi cea de la Mahachai, pot fi incitante.
La Mahachai trebuie să ajungi dimineaţa. O dată cu răsăritul soarelui încep să sosească pe chei bărci după bărci încărcate cu oameni, dar mai ales coşuri din lemn pline cu peşti. Cu cât se apropie de ţărm, cu atât agitaţia devine mai puternică. Se aud strigăte şi se simte forfota. Sunt cărate primele coşuri. Urmează apoi altele şi altele. Peştii se revarsă pe cimentul din hală. Mulţi dintre ei mai tresaltă încă, semn că au fost poate printre ultimii prinşi în năvoade.
După ce fiecare barcă şi-a golit pântecul, se întoarce în larg. Unii pescari sunt mulţumiţi, alţii stau pe gânduri. În hală însă începe freamătul. Aplecaţi de spate, câţiva muncitori sortează peştele în funcţie de specie şi mărime. Alte coşuri încep să se umple. În curând, la intrarea în hală sunt stivuite peste o sută de coşuri de plastic, de toate culorile. Când treaba e terminată, sosesc următoarele bărci. Iar se deşartă coşuri, pentru ca apoi să se umple din nou.
Bursa de peşteÎn altă hală, nu la mare distanţă, este improvizată ceea ce am putea numi o "bursă a peştelui". De această dată, câteva femei notează pe bucăţele de hârtie "câştigătorii". Se licitează cu zgomot şi cu hotărâre pentru peştele proaspăt din această zi. Cel care oferă cel mai bun preţ