Fondul de investitii in domeniul energiilor regenerabile, care opereaza in Europa Centrala si de Est, Continental Wind Partners (CWP), ar putea incasa pana la 300 milioane de euro in urma vanzarii catre gigantul energetic ceh CEZ a doua proiecte eoliene in Dobrogea de 600 MW, in cadrul celei mai mari tranzactii din energie a anului.
“Contractul semnat intre CWP si cehii de la CEZ prevede ajustarea sumei finale in functie de parcurgerea unor pasi. In total, in final, daca toti pasii vor fi respectati si CEZ va avea siguranta ca a cumparat doua proiecte eoliene perfect viabile, fondul de investitii in regenerabile poate incasa peste 285 milioane de euro”, au spus sursele citate. Nici oficialii CWP si nici cei ai CEZ nu au dorit sa comenteze informatiile Business Standard, spunand ca detaliile financiare ale tranzactiei sunt strict confidentiale.
“Suma pe care CEZ se arata dispus sa o plateasca fondului CWP pentru proiectul din Dobrogea, arata, de fapt, foamea si goana gigantilor energetici prezenti pe piata interna dupa investitii in productie. In ultimii aproape patru ani, autoritatile romane au scos la vanzare o foarte mica parte din generarea de electricitate, care nu poate multumi un investitor mare in energie si cu planuri pe termen lung pe o piata”, au mai spus sursele citate.
Business Standard Fondul de investitii in domeniul energiilor regenerabile, care opereaza in Europa Centrala si de Est, Continental Wind Partners (CWP), ar putea incasa pana la 300 milioane de euro in urma vanzarii catre gigantul energetic ceh CEZ a doua proiecte eoliene in Dobrogea de 600 MW, in cadrul celei mai mari tranzactii din energie a anului.
“Contractul semnat intre CWP si cehii de la CEZ prevede ajustarea sumei finale in functie de parcurgerea unor pasi. In total, in final, daca toti pasii vor fi respectati si CEZ va avea siguranta ca a