În funcţie de spaţiul disponibil, există două variante: maşini independente sau încorporabile. Sursa: Beko
Fie că nu vă place să spălaţi vase, fie că nu aveţi timp, dacă vă luaţi o maşină care să facă asta, nu mai trebuie decât să apăsaţi un buton. Atunci când vă hotărâţi să alegeţi una, trebuie să luaţi însă în considerare mai multe aspecte. Primul ţine de funcţionalitate, adică o maşină care să spele bine orice aţi pus pe masă, de la tacâmurile de metal la paharele de cristal, cu un consum minim de apă şi de energie.
Cu cât au mai multe programe de spălare, cu atât mai bine, şi aici aveţi de ales de la spălare intensivă, pentru tigăi, oale, tăvi, la spăLare delicată pentru vasele fragile sau spălare specială pentru pahare. Există însă frecvent situaţii când nu mai staţi să grupaţi vesela, ci pur şi simplu vreţi să spălaţi totul deodată.
Există opţiuni de spălare diferenţiată, care vă permit să aşezaţi vesela pe diferite rafturi, în funcţie de caracteristicile acestora: raft pentru materialele casante (sticla şi porţelanul), altul potrivit pentru vasele murdare, oale, tigăi, platouri sau tacâmuri şi spaţiu de încărcare pentru cratiţe şi tigăi, astfel încât uleiul ars poate fi înlăturat fără prespă lare de mână.
Economisiţi timp şi apă
Pentru a înlătura eficient bacteriile, există maşni de spălat vase cu abur (SaniRinse). „În timp ce maşina îţi spală vasele după cină, tu poţi urmări liniştit filmul preferat sau te poţi ocupa de alte treburi casnice. Dacă dai o petrecere, ai un ajutor la curăţenia care urmează după. În plus, spălarea manuală a vaselor nu este tocmai cea mai plăcută activitate când vrei să îţi păstrezi mâinile frumoase“, argumentează specialiştii Whirlpool.
Toate aceste beneficii compensează investiţia pe care o faceţi atunci când achiziţionaţi o maşină de spălat vase. În plus, ave