Un barbat de 64 de ani din localitatea vasluiana Manzatesti a murit, marti seara, asfixiat in beciul locuintei sale, din cauza acumularilor foarte mari de bioxid de carbon rezultate in urma procesului de fermentatie a vinului. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, Iancu C. coborase in pivnita tocmai pentru a verifica stadiul fierberii vinului in butoaie, neglijand faptul ca beciul nu era prevazut cu aerisire. Barbatul a fost gasit de catre o ruda in stare de inconstienta, dupa cateva zeci de minute de agonie. "Din pacate, prin interventia noastra, nu am mai putut face nimic pentru a-l salva pe barbat. Cand l-am scos afara din pivnita, Iancu C. era deja decedat.
In acest caz este vorba de inconstienta victimei, care a intrat intr-o incapere neventilata si cu o concentratie foarte mare de bioxid de carbon", a declarat Marian Ababei, purtatorul de cuvant al ISU Vaslui. Cadavrul barbatului a fost transportat la morga Spitalului de Urgenta Barlad in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.
Un barbat de 64 de ani din localitatea vasluiana Manzatesti a murit, marti seara, asfixiat in beciul locuintei sale, din cauza acumularilor foarte mari de bioxid de carbon rezultate in urma procesului de fermentatie a vinului. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, Iancu C. coborase in pivnita tocmai pentru a verifica stadiul fierberii vinului in butoaie, neglijand faptul ca beciul nu era prevazut cu aerisire. Barbatul a fost gasit de catre o ruda in stare de inconstienta, dupa cateva zeci de minute de agonie. "Din pacate, prin interventia noastra, nu am mai putut face nimic pentru a-l salva pe barbat. Cand l-am scos afara din pivnita, Iancu C. era deja decedat.
In acest caz este vorba de inconstienta victimei, care a intrat intr-o incaper