Sally Rawlings a fost una din ultimele persoane care au cumparat actiuni Washington Mutual, fiind increzatoare ca institutia de imprumuturi si credite din orasul sau natal Seattle va avea capacitatea de a face fata crizei financiare, scrie Bloomberg.
"A fost o greseala", a declarat aceasta cu privire la achizitia realizata. Rawlings s-a numarat printre clientii, angajatii si locuitorii din Seattle care au fost uimiti de soarta institutiei cu o vechime de 119 ani, chiar si dupa aceasta s-a oferit spre vanzare cu pierderi estimate la 19 miliarde de dolari avand legatura cu credite ipotecare neperformante. Autoritatile federale au preluat controlul asupra WaMu pe 25 septembrie si au vandut-o catre JPMorgan Chase & Co.
"Ma plimbam si am vazut titlurile din ziare. Am zis 'Asta e banca mea, ar trebui sa vad ce se intampla cu banii mei'", a declarat Amina Abdulle. "Cei de acolo m-au asigurat ca nu se va schimba nimic in afara de nume."
La cerere, clientii WaMu au primit un pliant de doua pagini in care li se explica faptul ca toate depozitele fusesera transferate catre JPMorgan cu sediul in New York.
Pentru multi, temerea mai mare este legata de pierderea de locuri de munca si de prestigiu in Seattle care ar urma colapsului. Dupa ce a trecut peste doua razboaie mondiale si Marea Depresiune, institutia a intrat in faliment din cauza creditelor ipotecare neperformante. "Nu sunt prea multumit", a declarat Kelli Aggerbeck, care lucreaza in departamentul de trezorerie al WaMu. "Managementul nu ne-a dat niciun detaliu despre ce se va intampla cu angajatii."
Autoritatile federale spun ca WaMu a inceput sa aiba probleme dupa ce clientii au retras 16,7 mld. dolari incepand cu 16 septembrie, in timpul unei saptamani care s-a incheiat cu planul de salvare in valoare de 700 mld. dolari propus de guvern. Actiunile WaMu au pierdut 60% saptamana trecuta inain