Cu ceva vreme în urmă ne-a sunat la redacţie o doamnă cu rugămintea să prezentăm câteva sugestii de aranjamente florale pentru hoteluri şi săli de conferinţe. Iată că îi dăm curs.
Cu ceva vreme în urmă ne-a sunat la redacţie o doamnă cu rugămintea să prezentăm câteva sugestii de aranjamente florale pentru hoteluri şi săli de conferinţe. Iată că îi dăm curs.
De obicei, spaţiile mari ridică probleme în privinţa decoraţiunilor. Iar că pentru cineva care doreşte să decoreze cu flori holul unui hotel sau o sală de conferinţă devine foarte complicat.
FRUMOS NU ÎNSEAMNĂ ŞI UŞOR!Un aspect important este legat de rezistenţa florilor folosite în aranjament. Este foarte posibil ca anumite plante să dea bine împreună într-un aranjament fantezist sau clasic, dar rezistenţa lor în apă să fie diferită.
DE EXEMPLU, ORHIDEELE POT REZISTA şi câteva luni dacă se păstrează fiolele cu apă şi hormoni de la baza tulpinilor.
Nu acelaşi lucru se întâmplă cu graţiosul Lisianthus, care, orice ai face, nu ţine mai mult de câteva zile. Deci, pentru aceste spaţii utilitare, aranjamentul trebuie să fie în egală măsură frumos, dar şi rezistent. În plus, trebuie făcut în aşa fel încât să nu încurce circulaţia în preajma lui sau să se plieze perfect pe un spaţiu prestabilit pentru decor.
Unele spaţii de acest gen dispun de lumină naturală, altele au doar lumină artificială. În funcţie de florile folosite, contează şi acest aspect. Uneori, în acelaşi aranjament se folosesc în egală măsură flori la ghiveci şi flori tăiate. Rezultatul este spectaculos şi are mai multă stabilitate, însă ridică şi mai multe probleme de întreţinere.
O altă problemă pentru decorarea sălilor de conferinţe este legată de intervalul de desfăşurare. Adică persoana care se ocupă de sală trebuie să ştie exact ce vrea de la acel ar