Pterodactilul, una dintre cele mai inspaimantatoare creaturi zburatoare din Jurasic, avea probleme cu ridicarea de la sol.
Cercetatorii au facut aceasta descoperire in urma unor studii aprofundate, informeaza Daily Telegraph.
Noua concluzie la care au ajuns cercetatorii atesta faptul ca reptilele zburatoare erau prea grele pentru a se ridica de la sol. Pterodactilul, care putea atinge marimile unui aeroplan, nu putea sa dea atat de repede din aripi incat sa fie capabil sa-si ridice corpul greu de pe pamant.
Aceasta specie de dinozauri zburatori a trait pe Pamant acum 251 de milioane de ani si era cunoscuta ca fiind cea mai mare creatura zburatoare care a existat vreodata.
Cercetatorii au descoperit fosilele unui pterodactil care avea arpile lungi de 15 metri. Cercetatorul japonez Katsufumi Sato a adunat o multime de informatii, studiind pasarile foarte mari existente la ora actuala pe Pamant.
Acesta a ajuns la concluzia ca pterodactilului i-ar fi fost imposibil sa zboare din cauza greutatii prea mari a corpului. Japonezul a concluzionat ca cel mai mare animal care poate zbura are circa 40 de kilograme, greutatea aproximativa a unui caine mediu.
Profesorul a afirmat ca un animal mai greu de 40 de kilograme nu poate sa se ridice de la sol, pentru ca nu poate sa dea din aripi atat de repede incat sa se desprinda de sol.
Teoria conform careia pterodactilul ar putea sa zboare sustine ca dinozaurul se arunca in gol de pe dealurile inalte dupa care plana in aer.
Oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta specie de dinozauri putea sa parcurga distante considerabile mergand pe sol.
Pterodactilul, una dintre cele mai inspaimantatoare creaturi zburatoare din Jurasic, avea probleme cu ridicarea de la sol.
Cercetatorii au facut aceasta descoperire in urma