Asemenea altor gospodine care vor să gătească şi iarna mâncare de fasole verde ori mazăre, Matilda Pascal-Cojocăriţa are grijă să umple câteva borcane cu legume, atunci când e sezonul lor. “Am două reţete după care prepar fasolea pentru iarnă. Prima e simplă: curăţ fasolea, o rup în bucăţi mici, o spăl bine şi o fierb, apoi, după ce se răceşte, o pun în pungi şi o bag la congelator. Aceasta se poate folosi la salate sau la mânc Asemenea altor gospodine care vor să gătească şi iarna mâncare de fasole verde ori mazăre, Matilda Pascal-Cojocăriţa are grijă să umple câteva borcane cu legume, atunci când e sezonul lor. “Am două reţete după care prepar fasolea pentru iarnă. Prima e simplă: curăţ fasolea, o rup în bucăţi mici, o spăl bine şi o fierb, apoi, după ce se răceşte, o pun în pungi şi o bag la congelator. Aceasta se poate folosi la salate sau la mânc
Asemenea altor gospodine care vor să gătească şi iarna mâncare de fasole verde ori mazăre, Matilda Pascal-Cojocăriţa are grijă să umple câteva borcane cu legume, atunci când e sezonul lor.
“Am două reţete după care prepar fasolea pentru iarnă. Prima e simplă: curăţ fasolea, o rup în bucăţi mici, o spăl bine şi o fierb, apoi, după ce se răceşte, o pun în pungi şi o bag la congelator. Aceasta se poate folosi la salate sau la mâncăruri cu carne. Însă altă reţetă îmi place mie cel mai mult: fasolea la borcan. Pentru asta aveţi nevoie de 5 kg de fasole verde, trei sferturi dintr-o sticlă de ulei de un litru, 9 cepe albe mari, 3 kg de roşii şi câteva linguri de sare. Se alege fasolea fără aţe, se spală bine şi se rupe fiecare teacă în două (sau în trei, dacă e mai lungă). Se pune la fiert în apă, iar peste ea se toarnă uleiul, apoi ceapa tăiată mărunt şi sare, după gust.
După ce fierbe, se adaugă roşiile curăţate de coajă şi de seminţe. Se mai lasă să fiarbă puţin, după aceea se pune în borcane, care se l