Ieri, Senatul american a votat planul Paulson, dandu-i astfel inca o sansa de a fi pus in aplicare. Mai ramane un singur pas: votul Camerei, care va avea loc astazi. Poate parea surprinzator, dar analistii financiari din intrega lume prefera sa fie rezervati in ceea ce priveste previziunile pentru perioada urmatoare. Planul Paulson a mai fost respins inca o data de Camera, iar efectele s-au vazut repede. Ce e drept, caderea in gol a burselor din intreaga lume a fost un efect imediat si relativ
Ieri, Senatul american a votat planul Paulson, dandu-i astfel inca o sansa de a fi pus in aplicare. Mai ramane un singur pas: votul Camerei, care va avea loc astazi.
Poate parea surprinzator, dar analistii financiari din intrega lume prefera sa fie rezervati in ceea ce priveste previziunile pentru perioada urmatoare.
Planul Paulson a mai fost respins inca o data de Camera, iar efectele s-au vazut repede. Ce e drept, caderea in gol a burselor din intreaga lume a fost un efect imediat si relativ de scurta durata. Absenta unui plan de salvare a sistemului financiar se va simti insa pe termen lung.
Si totusi analistii se intreaba: Ce se intampla daca planul de salvare a sistemului financiar nu va trece de Camera?
Expertii de la L'Express arata ca "nimeni nu isi poate imagina, insa o situatie haotica este posibila. Este dificil sa prevezi cum vor reactiona pietele".
Jean-Louis Mourier, analist la Aurel Leven prezinta un oarecare "optimism": "Va avea loc, fara indoiala o scadere a valorilor financiare intr-o prima etapa, insa nu va avea loc un crah: valorizarile sunt foarte scazute si pietele au pierdut deja foarte mult".
"Moartea planului Paulson nu va insemna sfarsitul lumii", apreciaza un alt analist.
Asa cum explica cei de la New York Times, exista alternative: "Dupa votul negativ de luni, administratia americana si-a dat seama ca a