Un bucătar-şef din Serbia a publicat prima carte de gătit cu reţete pe bază de testicule. „The Testicle Cookbook- Cooking With Balls” include cele mai bune reţete ale autorului, Ljubomir Un bucătar-şef din Serbia a publicat prima carte de gătit cu reţete pe bază de testicule. „The Testicle Cookbook- Cooking With Balls” include cele mai bune reţete ale autorului, Ljubomir Erovic, precum pizza cu testicule sau testicule bătute.
Cartea se poate comanda pe internet (la adresa www.yudu.com), la un preţ de 10,66 dolari (5,99 lire sterline) şi vine la pachet cu un ghid video în care sunt prezentate tehnicile sârbeşti de curăţare a testiculelor de piele sau tranşarea în felii numai bune pentru o singură înghiţitură.
Reţeta vedetă a volumului rămâne pizza cu testicule. Pentru aceasta se folosesc ingrediente precum: testicule de taur, ceapă, şuncă şi piper „Este pizza italiană cu testicule sârbeşti”, explică autorul.
În carte se regăsesc şi mai multe reţete de cordon bleu precum: testicule de viţel în vin sau testicule cu sos bourguignon. „Cele mai gustoase testicule sunt, probabil, cele de taur, armăsar sau struţ, deşi fiecare poate avea o altă părere”, a declarat autorul cărţii, Ljubomir.
El crede că în afara celor umane, toate testiculele sunt bune de mâncat. Erovic are 45 de ani şi de 20 de ani s-a specializat în reţete cu testicule, devenind o autoritate în domeniu. Din 2004 încoace, el organizează în fiecarte an, în Serbia, campionatul Mondial de gătit cu testicule.