Principala nemultumire profesionala a angajatilor romani este legata de nivelul de remunerare, 73% din acestia dorindu-si salarii mai mari, potrivit unui studiu realizat de institutul de cercetare Ipsos Research si comandat de compania Accor Services, unul dintre principalii jucatori de pe piata tichetelor de masa.
Potrivit analizei citate, angajatii romani sunt cei mai nemultumiti de nivelul salarial dintre europeni. Rezultate apropiate de cele din Romania s-au mai inregistrat in Franta sau Italia.
La polul opus se situeaza angajatii belgieni care se declara multumiti de castigurile salariale in procent de 64% si ce cei britanici, in proportie de 44%. Nu doar nivelul salarial scazut ii nemultumeste pe romani, ci si celelalte beneficii salariale pe care le obtin. Astfel, 69% din respondentii autohtoni se declara nemultumiti de beneficiile pe care le primesc, fiind in aceeasi linie cu francezii si italienii.
Banii sau mai bine spus lipsa acestora reprezinta cea mai mare ingrijorare a romanilor din punct de vedere profesional, si nu faptul ca ar putea sa ramana fara un loc de munca. Astfel, 64% din respondentii din companiile private au precizat ca sunt ingrijorati cu privire la nivelul salarial, cu 3% mai mult decat respondentii din mediul public.
Spre deosebire de rezultatele de anul trecut, procentul anagajatilor din sistemul privat care sunt nemultumiti de nivelul salarial a avansat cu 10%, in vreme ce numarul celor din sistemul public a scazut cu 3% fata de anul trecut.
Ultimele date statistice arata ca in luna iulie castigul salarial mediu net a fost de 1.308 lei (circa 366 de euro), in crestere cu aproape 26% fata de aceeasi luna a anului trecut. Salariatii din administratia publica au avut un salariu mediu net de 2.292 de lei, castigand in decursul unui an aproape 20% in plus la salariu.Analiza evidentiaza ca situatia la nivelul ve