Ceaiul de muşeţel scade glicemia şi alte complicaţii asociate diabetului, susţin cercetătorii britanici şi japonezi. În plus, s-a constatat o absorbţie mai scăzută a unor compuşi dulci din glucoză, care afectează vederea şi celulele nervoase. Specialiştii recomandă consumul unei ceşti cu ceai de muşeţel in timpul meselor, efectele fiind vizibile în decurs de trei săptămâni.
Aceştia au explicat că anumiţi compuşi din floarea de muşeţel inhibă activitatea unor enzime care sunt reponsabile de conversia sucrozei în glucoză, care duce la creşterea indicelui glicemic. Totuşi speciliştii spun că mai etse nevoie şi de alte cercetări pentru a stabili exact traseul parcurs de aceşti compuşi, o dată aborbiţi în sânge. Efectele sporesc în cazul pacienţilor care au o dietă echilibrată şi fac mişcare zilnic. Numai în UE există 19 milioane de diabetici, cifră care va ajunge la 26 de milioane până în anul 2030, după cum arată estimările specialiştilor. (E.H.)
Ceaiul de muşeţel scade glicemia şi alte complicaţii asociate diabetului, susţin cercetătorii britanici şi japonezi. În plus, s-a constatat o absorbţie mai scăzută a unor compuşi dulci din glucoză, care afectează vederea şi celulele nervoase. Specialiştii recomandă consumul unei ceşti cu ceai de muşeţel in timpul meselor, efectele fiind vizibile în decurs de trei săptămâni.
Aceştia au explicat că anumiţi compuşi din floarea de muşeţel inhibă activitatea unor enzime care sunt reponsabile de conversia sucrozei în glucoză, care duce la creşterea indicelui glicemic. Totuşi speciliştii spun că mai etse nevoie şi de alte cercetări pentru a stabili exact traseul parcurs de aceşti compuşi, o dată aborbiţi în sânge. Efectele sporesc în cazul pacienţilor care au o dietă echilibrată şi fac mişcare zilnic. Numai în UE există 19 milioane de diabetici, cifră care va ajunge la 26 de milioane până în anul 2030, după cum ara