Aportul de vitamina K2 din surse alimentare reduce şansele de blocare a vaselor de sânge şi a altor complicaţii ale sistemului cardiovascular, spun cercetătorii olandezi. Aceştia au observat scăderea calcifierii coronariene, mai ales în cazul femeilor aflate în perioada post menopauză, atunci când apar cele mai multe complicaţii cardiovasculare.
Vitamina K2 reperzintă zece procente din necesarul zilnic de vitamine din acest grup, celelalte 90 la sută fiind K1. Deşi procentul este mic, efectele vitaminei K2 asupra sistemului cardiovascular sunt însemnate, aceasta împiedicând în special depunerea de formaţiuni de calciu pe vasele de sânge. Dacă sursele de vitamina K1 sunt toate vegetalele cu frunze: spanac, varză, salată verde, pentru un aport de vitamina K2 trebuie consumate carne şi brânză. (E.H.)
Aportul de vitamina K2 din surse alimentare reduce şansele de blocare a vaselor de sânge şi a altor complicaţii ale sistemului cardiovascular, spun cercetătorii olandezi. Aceştia au observat scăderea calcifierii coronariene, mai ales în cazul femeilor aflate în perioada post menopauză, atunci când apar cele mai multe complicaţii cardiovasculare.
Vitamina K2 reperzintă zece procente din necesarul zilnic de vitamine din acest grup, celelalte 90 la sută fiind K1. Deşi procentul este mic, efectele vitaminei K2 asupra sistemului cardiovascular sunt însemnate, aceasta împiedicând în special depunerea de formaţiuni de calciu pe vasele de sânge. Dacă sursele de vitamina K1 sunt toate vegetalele cu frunze: spanac, varză, salată verde, pentru un aport de vitamina K2 trebuie consumate carne şi brânză. (E.H.)