» Decizia parlamentarilor de a majora cu un procent substantial, de 50%, salariile profesorilor nu pare sa influenteze intentia de vot a acestora. Faptul ca parlamentarii din tot spectrul politic au votat legea prin care sunt marite salariile nu i-a impresionat prea mult pe dascalii care spun ca nu pot fi cumparati cu asa ceva, indiferent daca masura a fost initiata de PSD si sustinuta de PNL si PD-L in cele din urma.
» Pe de alta parte, destui dintre dascali se tem de posibilele consecinte negative ale acestui cadou venit din partea parlamentarilor. Prima lor temere este legata de faptul ca dupa majorarea salariilor vor creste si preturile, ceea ce va anula efectele pozitive ale deciziei. Profesorii se mai tem ca asupra lor va plana si oprobiul celorlalte categorii de bugetari, care ar considera ca invatamantul a fost favorizat.
"Este greu de crezut ca profesorii vor merge cu entuziasm la vot pentru a-i vota pe anumiti politicieni la alegeri pentru ca le-au marit salariile."
Victor Peligrat, profesor Pardina (Delta Dunarii)
"Ii aud pe unii dintre colegii mei ca este o momeala electorala. Probabil doar pentru cei slabi de inger. Pentru mine in nici un chip, fiindca voi ramane fidel aceluiasi partid in care m-am inscris in urma cu 18 ani."
Dumitru Gaman, profesor in Mehedinti
"Politicienii din Parlament si-au facut un calcul electoral gresit considerand ca vor castiga voturile sutelor de mii de cadre didactice prin mariri salariale. Pentru ca au votat toti parlamentarii pentru aceasta majorare salariala, votul cadrelor didactice la viitoarele alegeri nu va fi influentat de aceasta masura."
Alexandru Stanciu, inspector scolar Tulcea
"Cresterea anuntata a salariilor cadrelor didactice are si un aspect care nu ne convine, si anume ca asupra profesorilor apare un anumit oprobiu ca ar fi favorizati