Cerealele care se comercializează în Statele Unite ale Americii (SUA) destinate micului dejun conţin o cantitate dublă de zahăr faţă de cât ar trebui să consume copiii în mod normal.
Cerealele care se comercializează în Statele Unite ale Americii (SUA) destinate micului dejun conţin o cantitate dublă de zahăr faţă de cât ar trebui să consume copiii în mod normal.
Acest lucru înseamnă implicit că respectivele produse au o valoare nutriţională foarte mică, conform datelor furnizate de Consumer Raports, o revistă de specialitate din SUA publicată de Uniunea Consumatorilor. Astfel, potrivit articolului, unele mărci de cereale conţin o cantitate de zahăr la fel de mare ca şi o gogoaşă. De exemplu, Post Golden Crisp, care sunt produse de Kraft Foods, conţin cu 50% mai mult zahăr per kilogram, în timp ce alte nouă branduri, cel puţin 40% din acest ingredient.
CE ZIC SPECIALIŞTII
În document se arată cum 91 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 pur şi simplu îşi toarnă sare sau zahăr pe cereale şi depăşesc astfel cu 50-65% doza zilnică recomandată. Situaţia este extrem de îngrijorătoare, având în vedere faptul că obezitatea a atins cote alarmante şi că persoanele din această categorie de vârstă nu au aproape deloc activitate fizică, deci posibilitatea de a acumula kilograme în plus într-un timp foarte scurt este destul de mare.
Editorul Raportului de Sănătate a atenţionat, în cadrul unei declaraţii, să fim extrem de precauţi cu ceea ce consumăm. El ne sfătuieşte să acordăm maximă atenţie informaţiilor de pe etichetă şi să alegem numai acele produse care au un conţinut ridicat în fibre şi o cantitate mică de zahăr şi sodiu. În articol, de asemenea, se menţionează că micul dejun bazat pe cereale poate fi extrem de sănătos şi că adulţii şi copiii care consumă astfel de produse pot beneficia de o alimentaţie nu