Editura Humanitas a lansat, de curand, si in Constanta, primul audiobook din Colectia de Teatru, cu piesa "Contrabasul" in lectura actorului Radu Beligan, care a interpretat si rolul principal in spectacolul jucat pentru prima data in 1987, pe scena Teatrului National din Bucuresti. Piesa de teatru "Contrabasul", care marcheaza debutul scriitoricesc al elvetianului Patrick Suskind, este construita in jurul unui singur personaj - un contrabasist. Tradusa in peste douazeci de limbi, piesa este un monolog in care sunt prezentate, cu mult umor si ironie, consideratiile subiective referitoare la universul muzicii clasice ale unui interpret "aparent plictisit de meseria lui si usor ametit de bere".
Volumul dezvaluie treptat frustrarile, neimplinirile, visurile si dorintele intime traite de personajul principal alaturi de obiectul neinsufletit, care il insoteste si vegheaza pretutindeni - contrabasul -, un instrument muzical pe care il iubeste si il uraste deopotriva. "Eu am jucat aceasta piesa de vreo 200 de ori si sunt oameni care au vazut-o de doua-trei ori. Mi-a fost destul de greu sa fac pe one man show, dar valoarea acestui text a facut sa apara acest audiobook", a marturist Radu Beligan.
Editura Humanitas a lansat, de curand, si in Constanta, primul audiobook din Colectia de Teatru, cu piesa "Contrabasul" in lectura actorului Radu Beligan, care a interpretat si rolul principal in spectacolul jucat pentru prima data in 1987, pe scena Teatrului National din Bucuresti. Piesa de teatru "Contrabasul", care marcheaza debutul scriitoricesc al elvetianului Patrick Suskind, este construita in jurul unui singur personaj - un contrabasist. Tradusa in peste douazeci de limbi, piesa este un monolog in care sunt prezentate, cu mult umor si ironie, consideratiile subiective referitoare la universul muzicii clasice ale unui interpret "aparent plictisit de meseria lui