Casnicia nu este doar un moment de maturitate, ci o decizie pe care ti-o asumi in toata complexitatea ei. De cele mai multe ori, entuziasmul "marelui pas" te orbeste si nu stii daca vei fi sau nu pregatit pentru schimbarile psihice ce vor veni.
Batranii spun ca mariajul trebuie sa inceapa la o varsta in care nu vezi inca defectele partenerului, cand poti sa profiti de nebunia de moment si poti spera ca viitorul ce te asteapta va fi de poveste.
Odata cu inaintarea in varsta, vezi insa ca ceea ce ai si traiesti nu se potriveste cu ceea ce te asteptai. Si ajungi sa te intrebi daca nu ti-ar fi fost mai usor daca cineva drag, parintii sau prietenii, ti-ar fi spus ce presupune o canicie.
Uneori vei ajunge sa te simti sufocat si te vei intreba "chiar trebuie sa stea tot timpul langa mine?"
Cuplurile care nu au stat impreuna inainte resimt cel mai puternic socul casniciei. Fiecare persoana are nevoie de intimitate, pe care o pierde treptat, in timp ce sotul/sotia inainteaza in viata celuilalt.
Saturatia poate fi insa limitata daca partenerul intelege ca, uneori, simti nevoia sa te detasezi de cotidian, de rutina din cuplu si vrei o ora sau o zi numai pentru tine.
Probleme financiare sau dorinta de afirmare profesionala te vor face sa muncesti mai mult decat ai fi crezut.
Traiul impreuna presupune si cheltuieli suplimentare. Iti asumi munca, dar atunci cand tragi linia si aduni banii, lunar, realizezi ca ai fi fost mai chibzuit singur/a. Daca familia presupune si copii, automat se ajunge la si o mai mare gaura in buget.
Pe langa aspectul financiar, munca presupune timp in vestit. Uneori ajungi sa stai mai multe ore langa colegii de munca decat langa propria familie si poti pierde momente importante precum primul cuvant rostit de copil sau intarzii la ziua partenerului pentru ca "a